Branche-organisaties uniformeren functienamen

Platform Internetbureaus Nederland (PIBN), Interactive Advertising Bureau Nederland (IAB) en Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) hebben de handen ineen geslagen om te komen tot uniforme en transparante hantering van functienamen bij Internetbureaus en ontwerpbureaus die diensten verlenen op het gebied van digitale media. Het eerste resultaat van deze samenwerking is een staalkaart die een totaalbeeld schetst van 10 mogelijke clusters binnen bureaus en per cluster een beperkt aantal functienamen aanreikt om te gebruiken.

Resultaten: bèta-versies

Bij de uitvoering van het onderzoek zijn diverse leden van PIBN, IAB en BNO geraadpleegd. Met behulp van een schriftelijke enqûete, een paneldiscussie en een besloten Wiki kwamen twee belangrijke documenten tot stand:

  1. Een overzicht van binnen bureaus mogelijkerwijs te hanteren clusters, gekoppeld aan fasen waarin projecten worden uitgevoerd. De bèta-versie van dit overzicht kun je hier bekijken: clusters&projectfasering.pdf.
  2. Een staalkaart van te hanteren functies binnen elk van deze clusters. De bèta-versie van deze staalkaart kunt u hier bekijken: staalkaart.pdf.

Met uw feedback van bèta- naar definitieve versies

Alhoewel sprake is van een degelijke onderzoeksmethodiek en vergaande samenwerking met de bureauwereld zelf, ontvangen wij graag uw feedback, suggesties en kritische kanttekeningen.

Hiervoor is deze wiki opgezet. Binnenkort wordt er per cluster een wiki-pagina ingericht, waar opmerkingen geplaatst kunnen worden en eventueel een discussie daarover.Vervolgens zullen wij alle suggesties zullen verwerken in definitieve documenten. De vervolgstap is dan om profielschetsen bij de functienamen op te stellen.

Reageert u liever via e-mail? Mail dan naar ln.nbip|ofni#ln.nbip|ofni

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License